• Kategorie
  • ŻYWE KULTURY BAKTERII DO VEGURTU "ZAKWASKA" BEZGLUTENOWE 1 g (2 FIOLKI) - VIVO

Brak towaru
17.00
Wpisz swój e-mail
Opinie
Wysyłka w ciągu 3 dni
Cena przesyłki 15
Paczkomaty InPost 15
Kurier DPD 20
Kurier DPD(Pobranie) 25
Dostępność Brak towaru
Waga 0.02 kg
Zostaw telefon
SKŁADNIKI
maltodekstryna, liofilizowane szczepy bakterii: Streptococcus thermophilus, Lactobacillus delbrueckii ssp. bulgaricus, Lactobacillus acidophilus (NCFM®), Lactobacillus paracasei (Lpc-37), Bifidobacterium lactis (Bi-07), Bifidobacterium lactis (Bl-04), Bifidobacterium bifidum, Bifidobacterium infantis, Lactobacillus rhamnosus, Lactobacillus pentosus, Lactobacillus plantarum.

OPIS
Zakwaska do VEGURTU to starter z probiotycznymi kulturami bakterii, dzięki któremu możesz zrobić VEGURT, czyli wegańską alternatywę dla klasycznego jogurtu z MLEKA zwierzęcego.
Możesz przygotować go na bazie napojów roślinnych, zwłaszcza sojowego ale również owsianego, migdałowego czy kokosowego.
Każdy starter przeznaczony jest do ukwaszenia od 1 do 2 litrów napoju roślinnego.

WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g gotowego produktu po przygotowaniu wg instrukcji na bazie napoju sojowego o zawartości ok. 7 % soi.
Wartość energetyczna - 155 kJ/37 kcal
Tłuszcz - 1,9 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 0,3 g
Węglowodany - 1,6 g
w tym cukry - 0,8 g
Białko - 3,3 g
Sól - 0,02 g

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
1. Użyj od 1 do 2 litrów napoju sojowego. Podgrzej go do temperatury 38 - 42 stopnie Celsjusza
2. Dodaj zawartość startera i wymieszaj
3. Naczynie przykryj, okryj kocem i odstaw w ciepłe miejsce na ok. 8 - 14 godzin
4. Gotowy Vegurt wstaw do lodówki. Przechowuj go do 5 dni.

ZALECANE WARUNKIPRZECHOWYWANIA
Przechowywać od +2 do +8 stopni Celsjusza przez 12 miesięcy. Możliwy okres transportu w temperaturze do 30 stopni Celsjusza do 10 dni.
Kraj pochodzenia Ukraina
Ilość w opakowaniu zbiorczym 1
Wysokość opakowania jednostkowego (cm) 6.00
Głębokość opakowania jednostkowego (cm) 3.90
Masa netto (g) 1
Gwarantowany termin przydatności (w dniach) 30
Szerokość opakowania jednostkowego (cm) 5.50
Producent ZAKWASKI VIVO (żywe kultury bakterii)
Bez Cukru BEZ CUKRU (w składnikach)
Kraj pochodzenia składników (słownik BP) Francja
WEGETARIAŃSKI WEGETARIAŃSKI
Producent - nazwa i adres GAMA-TECH LESZEK MAREK KRZEŚNIAK (ZAKWASKI). WOJCIECHOWSKIEGO 39/39. 02-495 WARSZAWA
BEZ GLUTENU (w składnikach) BEZ GLUTENU (w składnikach)
Produkt chłodniczy tak
Nie ma jeszcze komentarzy ani ocen dla tego produktu.