-
-
Koszyk jest pustySuma 0
- Kategorie
-
KAKAO CEREMONIALNE BIO 125 g - ISLAVERDE (SEGURA)
Symbol:
5906660021872
33.00
Opinie | |
Wysyłka w ciągu | 3 dni |
Cena przesyłki | 15 |
Dostępność | Duża dostępność 174 szt. |
Waga | 0.19 kg |
Kod kreskowy | |
EAN | 5906660021872 |
Zamówienie mailem: sklep@e-maka.pl
Zostaw telefon |
SKŁADNIKI
100 % ekologicznych surowych, suszonych, łuskanych, kruszonych ziaren kakaowca (tzw. nibsów) odmian Criollo (70 %) oraz Trinitario + Forastero (30 %) zmielonych kriogenicznie.
OPIS
Kakao ceremonialne to surowe kakao nieodtłuszczone, poddawane wyłącznie delikatnej fermentacji. Dzięki temu udaje się uzyskać odpowiedni profil aromatyczny i lepszą biodostępność zawartych w nim składników aktywnych.
Kakao ceremonialne - chociaż nazwa sugeruje na celebrowanie jego spożycia - to coś więcej niż tylko rytuał jego wypijania. Wyjątkowości należy upatrywać się m.in.: doboru odpowiednich odmian kakaowca, właściwej uprawy, przestrzegania procedur dotyczących obróbki pozyskanych ziaren.
Sztabka tego kakao jest najbardziej pierwotną, odżywczą formą czekolady i zarazem produktem dla koneserów. Dzięki unikalnemu procesowi kriogenicznego mielenia potrafimy zachować ponad 50 % tłuszczu kakaowego oraz zmielić łuskę (źródło błonnika).
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 2452 kJ/586 kcal
Tłuszcz: 52 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 30 g
Węglowodany: 6,0 g
w tym cukry: 1,5 g
Błonnik: 23 g
Białko: 13 g
Sól: 0,2 g
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w temperaturze pokojowej.
100 % ekologicznych surowych, suszonych, łuskanych, kruszonych ziaren kakaowca (tzw. nibsów) odmian Criollo (70 %) oraz Trinitario + Forastero (30 %) zmielonych kriogenicznie.
OPIS
Kakao ceremonialne to surowe kakao nieodtłuszczone, poddawane wyłącznie delikatnej fermentacji. Dzięki temu udaje się uzyskać odpowiedni profil aromatyczny i lepszą biodostępność zawartych w nim składników aktywnych.
Kakao ceremonialne - chociaż nazwa sugeruje na celebrowanie jego spożycia - to coś więcej niż tylko rytuał jego wypijania. Wyjątkowości należy upatrywać się m.in.: doboru odpowiednich odmian kakaowca, właściwej uprawy, przestrzegania procedur dotyczących obróbki pozyskanych ziaren.
Sztabka tego kakao jest najbardziej pierwotną, odżywczą formą czekolady i zarazem produktem dla koneserów. Dzięki unikalnemu procesowi kriogenicznego mielenia potrafimy zachować ponad 50 % tłuszczu kakaowego oraz zmielić łuskę (źródło błonnika).
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 2452 kJ/586 kcal
Tłuszcz: 52 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 30 g
Węglowodany: 6,0 g
w tym cukry: 1,5 g
Błonnik: 23 g
Białko: 13 g
Sól: 0,2 g
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w temperaturze pokojowej.
Kraj pochodzenia | Polska |
Ilość w opakowaniu zbiorczym | 1 |
Wysokość opakowania jednostkowego (cm) | 22.00 |
Głębokość opakowania jednostkowego (cm) | 2.00 |
Masa netto (g) | 125 |
Gwarantowany termin przydatności (w dniach) | 60 |
Szerokość opakowania jednostkowego (cm) | 13.00 |
Producent | ISLAVERDE (kakao) |
Bez Cukru | BEZ CUKRU (w składnikach) |
CERTYFIKAT BIO | CERTYFIKAT BIO |
WEGAŃSKI | WEGAŃSKI |
WEGETARIAŃSKI | WEGETARIAŃSKI |
Producent - nazwa i adres | Segura sp. z o.o. Oddział w Domaniewku. Domaniewek. ul. Starego Browarnika 4. 05-840 Brwinów |
BEZ GLUTENU (w składnikach) | BEZ GLUTENU (w składnikach) |
Nie ma jeszcze komentarzy ani ocen dla tego produktu.